Puurot ja vellit sekaisin – Miksi syömisestä tuli niin vaikeaa?

Hanna Partanen - Puurot ja vellit sekaisin - Miksi syömisestä tuli niin vaikeaa?
Hanna Partanen – Puurot ja vellit sekaisin – Miksi syömisestä tuli niin vaikeaa?

Puurot ja vellit sekaisin – Miksi syömisestä tuli niin vaikeaa? – (Readme.fi 2016)

Myynti alkanut 2/2016 kaikissa hyvin varustelluissa kirjakaupoissa
Kirjan tilaus esim. Adlibris.fi sivuilla

Arvostelu Sweet Food O’Mine
Hanna Partasen uutuuskirja – Puurot ja vellit sekaisin – Miksi syömisestä tuli niin vaikeaa? on täynnä asiaa. Niin mielenkiintoista asiaa, että lukaisin koko kirjan heti siltä istumalta. – Sari Spåra

Kirjassa on käsitelty kattavasti kuvien avulla mitä pakkausselosteesta kannattaa lukea, syötkö tarpeeksi kasviksia ja huijaako lautasen koko syömään sinua enemmän. Löydät myös vastaukset Hannalle usein esitettyihin kysymyksiin: Saako eineksiä syödä? Laihduttaako veden juominen? Mitä lisäaineita pitää varoa? Onko terveellinen ruoka kalliimpaa? Pitääkö sokeri karsia ruokavaliosta kokonaan pois?

Kirjan avulla opit laittamaan ruokavaliosi perustan kuntoon ja löytämään helpommin oman tyylin syödä ilman liian ankaria ja epärealistisia tavoitteita. Jatkossa osaat kiinnittää huomiota terveytesi kannalta olennaisiin asioihin ja voit lopettaa turhan stressaamisen ristiriitaisesta ravitsemusuutisoinnista.

Ravitsemusterapeutti Hanna Partasen kirja käsittelee asiantuntijanäkökulmasta ravitsemus- ja terveysuutisointia sekä suomalaisia puhuttelevista villityksistä proteiinibuumista luomuun. Median maailmassa uutisia sekä näkökulmia usein kärjistetään ja etsitään tarkoitushakuisesti vastakkainasettelua, jolloin tutkitun tiedon pääviesti hämärtyy ja fokus on jopa väärässä asiassa ihmisen terveyttä ajatellen. Hanna pohtii myös nykypäivän asiantuntijuutta ja avaa maallikolle ravitsemustieteen haasteellisuutta, jotta ristiriitaistakin tutkimusnäyttöä olisi helpompi ymmärtää.

Totta kuitenkin on, että syöminen ja ruoan valinta tullut nykymaailmassa yhä haasteellisemmaksi. Ennen syötiin sitä mitä saatiin, nyt valitsemme asioita mitä emme syö. Ruoan valintaan vaikuttavat nykyisin saatavuuden, mainonnan ja hinnan lisäksi myös meidän arvot ja asenteet.